30 juni, 2007

”På allmän begäran”

I flera år har vi spottats på, i flera år har vi varit hånade, det är slut på det nu.

Den här bloggen skapades som ett stöd för oss Majornabor som någon gång hånats för att vi bor i Majorna. Välkomna till en blogg som är nästan lika hisnande som Aftonbladets nöjesbilagor.

Vårat gemensamma intresse är fotboll i allmänhet, och Blåvitt i synnerhet.
Vi ser de flesta matcherna, såväl hemma som borta.
Vi är alla tre trötta på allt gnäll från en del av våra jämlika på läktarna och diverse nätforum/bloggar.
Bloggens skribenter har ganska delade åsikter om en hel del, vilket kan göra bloggen intressant att följa även för utomstående.
Det hade ju varit jävligt illa annars.

En del läsare kommer antagligen att bli lätt irriterade över en del, medan andra kanske kommer att dra på läpparna lite. Men hellre väcka en del negativa reaktioner än att vara lika flata som Olof Lundh.

Om vi väcker reaktioner vet vi att vi har skapat någonting värdefullt, då har vi startat en diskussion/debatt.

I övrigt är vi precis som många andra jävligt trötta på Stockholmslagen, Henke, Gajsposten, medias hat mot vår förening och annat tjôt. Vi vill ta tillfället i akt att rikta ett stort jävla långfinger till ovan nämnda.
Hur som helst så är 3:ans spårvagn uppe nu, och det återstår att se hur länge den kommer att klara sig.

Slutligen en liten s.k. cliffhanger.

Förhoppningsvis så kommer ni få stifta bekantskap med våran trogna följeslagare Toastman. Men mer avslöjar vi inte för tillfället.

/Skribenterna på 3:ans spårvagn

21 kommentarer:

Anonym sa...

Vaddå slut på häcklandet? Detta är bara början...

daniel sa...

En läsare, det var som fan! Så du är avundsjuk på oss i Majorna? Lugn för fan, kära läsare. Vi ska nog ta hand om dig här ska du se.

ÄLSKA MAJORNA!

NEMAS www.nemasonline.com sa...

Driver ni med mig? Majorna är väl det stället i Göteborg som de flesta vill bo i?

Hisingen däremot, här är vi motarbetade!

daniel sa...

nemas//
Ja vi driver inte bara med dig vi driver med dem flesta... Den första meningen var väl mer ett skämt så att säga. Lite för att väcka intresse skulle man kunna säga. Men bra som fan att du läser iaf, vi ska nog kunna väcka intresse hos de flesta. Det är ju såklart som du säger att alla helst vill bo i Majorna. Dem vill inte erkänna sin längtan efter "Göteborgs kärna" bara.
Men det är skönt att se en läsare iaf, den andra o sista troligtvis...

ÄLSKA MAJORNA!

Anonym sa...

Som sagt, alla vill bo i Majorna. Men få vågar erkänna det.

Bruce Banner sa...

Tammefan den mest pretentiösa blogginledningen jag någonsin läst. Jag gillar pretentiöst. Välkomna ut.

Håller dock inte med om Majorna. Visst är det vackert. Men har samtidigt blivit alldeles för övre medelklass, dock med samma progg-image. Det retar mig. Men Majorna skall dock ha heder för att vara en av de mest blåvita stadsdelarna i den här stan.

Bruce Banner sa...

Ett riktigt scoop redan första texten också lovar gott.

Olof Lundh är flata. Det var som fan.

Mikael Westerberg sa...

Bruce: Vi är pretto med glimten i ögon, som du kommer bli medveten om om du fortsätter läsa. Kul att du kommenterar.

Anonym sa...

Majorna övre medelklass? Knappast. Visst att områden som Masthugget, Majorna odyl. har förändrats mycket sedan det var rena arbetarområden men kallar man det övre medelklass vet man inte vad man snackar om/alternativt borde se över sin klassanalys. Snare medelklass. Men visst är det jävligt trist att områdena förändras och går mer och mer åt att bli lite snobbigare områden. Som uppväxt i områderna kan man bara beklaga och säga att det förändrats mycket bara under ens eget relativt korta liv.

Anonym sa...

Väst: Jag håller med. Men vad ska man säga, alla vill bo i Majorna och då går priserna upp. Följden är att "snobbar" flyttar in, det är lite synd men så ser verkligheten ut.

Anonym sa...

Intressant...

Bruce Banner sa...

väst:
Det har gått snabbt ja. Det är inte direkt svenne-Banan som kan köpa en trea för 1,9 mille i Majorna, som min brora gjorde härom året.

En del av värdet består väl i den där pittoreska arbetarklassmiljön som så många tycker är så charmigt. Men det är på väg att försvinna snabbt, nu när dom handmålade käringcyklarna flyttar ut och senaste Mercan-caben flyttar in.

Hur många tänker på varvsarbetare och "jobba volvo" om en Haga-pojk idag?

(kan dock hålla med om att "övre medelklass" var att ta i lite "övermedel-klass" kanske är mer korrekt om du hajjar skillnaden)

Mikael Westerberg sa...

Så är den sorgliga verkligheten Bruce, varvspojkar som oss tre här på bloggen får direktörer som grannar. Men som sagt, alla vill bo i Majorna, så vad ska man göra?

azulblanco sa...

Det ligger en hel del i det du säger Bruce. Majorna ska inte vara folket-med-pengarnas-stadsdel, det ska vara folkets stadsdel. Men sen så finns det ju inte bara bostadsrätter som säljs för 1.9 miljoner det finns ju även hyresrätter som de flesta arbetande människorna skulle kunna ha råd med.

Mikael Westerberg sa...

En liten klumpig formulering förut. Jag menar att alla ska ha samma tillgång och villkor vad gäller bostadsmarknaden, sjukvård, skola etc.

Anonym sa...

Alla vill bo i majorna.. sköjjar du eller! Ta 3:an åt rätt håll så hamnar ni på rätt sida stan.

azulblanco sa...

örgrytebo: Haha, den var bra döh

Anonym sa...

Vem vill bo i Majorna? Vem vill egentligen bo i en stor småstad som Göteborg?

I övrigt får man intrycket av att ni skulle vara kommunister pojkar. Det är en fin tanke i teorin att alla ska ha det lika men det har än så länge aldrig funkat. Till och med kapitalism är med råge bättre än kommunism.

Mikael Westerberg sa...

Anonym: Har du hört talats om solidaritet och jämlikhet? Pajas..

Anonym sa...

Solidaritet och jämlikhet är i grunden arbetarklassens påfund för att de inte ska känna sig underlägsna över- och medelklass. Bara för att man tjänar mindre än 25 000 i månaden är man inte en hjälte. Varför skulle det vara så?

Förlorare.

Anonym sa...

Exakt ett halvår klarade sig bloggen ^^